Alles wat u moet weten over inductie

Een elektricien weet heel veel over elektriciteit. Het aanleggen van een extra groep, het aansluiten van een aardlekschakelaar of het trekken van kabels: een elektricien draait er zijn hand niet voor om. Maar ook over inductie weet een elektricien heel veel. Daarom hebben we een elektricien gevraagd op een rijtje te zetten wat u moet weten over inductie.

Wat is inductie precies?

Een normaal gasfornuis werkt doordat het gas ontbrandt en voor warmte zorgt. Een inductiekookplaat werkt heel anders, en werkt met het principe van een magnetisch veld. Doordat er met een magnetisch veld wordt gewerkt, ontstaat de warmte in de pan zelf en niet zozeer op de inductiekookplaat. Hierdoor wordt de kookplaat zelf veel minder warm dan met een keramische kookplaat of met een traditioneel gasfornuis het geval is. Voordeel hiervan is dat etensresten veel minder snel inbranden en er geen objecten op de plaat te vinden zijn. De kookplaat is volledig glad, waardoor de plaat zeer eenvoudig is schoon te maken. Ook kunt u hierdoor niet vergeten ‘het gas uit te zetten’.

Het nadeel van inductie

Het nadeel van inductie is dat u speciale pannen nodig hebt; de warmte wordt immers in de pan zelf opgewekt. Een ander nadeel is dat inductie veel energie nodig heeft en er hierdoor een aparte groep in de meterkast moet worden gemaakt.

Geen reactie's

Geef een reactie