Het besparen van energie in de zomer

Met het hele jaar door kleine besparingen van energie zal u uiteindelijk het grootste verschil in het jaarlijkse verbruik maken. In de winter kan u al snel een grote impact maken wanneer u de verwarming een stuk minder gebruikt, door bijvoorbeeld een dikke trui aan te trekken of te zorgen voor een betere isolatie van de woning. Met energie besparen in de zomer kunt u ook een flinke besparing realiseren. De elektricien vertelt u hoe het besparen van energie in de zomer gedaan kan worden.

Zuinig de airco gebruiken

Een airconditioning is een zware energieverbruiker. Veel woningen in Nederland zijn niet van het apparaat voorzien die voor verkoeling moet zorgen in de zomer. In bedrijfspanden komen we de airco echter wel vaak tegen. Om een energiebesparing te realiseren moet je in de zomer zo zuinig mogelijk de airco gebruiken. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om een woning koel te houden. Zo kan je bijvoorbeeld in de ochtend de kamer luchten en wanneer het buiten warm begint te worden houd je juist de ramen en gordijnen gesloten. Met een strategisch geplaatste ventilator kan je ook de airconditioning minder vaak aanzetten.

Wasdroger niet nodig in zomer

In de zomer valt minder regen en komt de zon veel vaker achter de wolken vandaan. In ieder geval zullen de temperaturen een stuk hoger zijn dan gedurende andere seizoenen. Hier kan je op een slimme manier gebruik van maken om een energiebesparing te realiseren. Door de weersomstandigheden heb je bijvoorbeeld de wasdroger niet nodig in de zomer. Het wasgoed kan je gewoon buiten aan een waslijn in de zon hangen. Het is niet alleen een prima manier om energie te besparen in de zomer, maar je wasgoed zal door het buiten drogen ook lekkerder gaan ruiken.

In de tuin verbruik je minder energie

Als we nagaan waar we in huis de meeste elektriciteit verbruiken, dan is dit ongetwijfeld in de woonkamer. Hier hebben we het vaakste de verlichting aanstaan en in de woonkamer staat ook meestal de televisie en computer. Een originele manier om op het energieverbruik van deze apparaten te besparen is simpelweg in de zomer wat langer in de tuin blijven zitten. Blijf met familieleden tot laat buiten zitten met een lekker koud drankje. Hierdoor hoeft de verlichting in de woonkamer niet aangezet te worden en blijft ook de televisie uitstaan.

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button