Het onderhouden van buitenverlichting

Net als uw tuin is het ook van belang om uw buitenverlichting goed te onderhouden. Indien u de verlichting in uw tuin niet goed onderhoud, wordt deze natuurlijk vies. Hierdoor kan het zijn dat de lichtintensiteit aanzienlijk afneemt, waardoor uw tuin ineens een stuk minder verlicht wordt. Dit kunt u simpelweg voorkomen door de buitenlampen af en toe schoon te maken.

RVS buitenverlichting

De meeste mensen kiezen er voor om hun tuin te verlichten met armaturen van roestvrij staal. Door de naam wordt onterecht gedacht dat dit materiaal helemaal niet kan gaan roesten. Dit is echter afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. RVS buitenverlichting is namelijk leverbaar in diverse kwaliteiten. Daarnaast maakt het ook uit hoe het armatuur gebruikt wordt en waar deze geplaatst wordt.

Onderhoud uitvoeren

Om geen verlichtingsintensiteit te verliezen, doet u er goed aan om de armaturen in uw tuin ten minste twee keer per jaar schoon te maken. Dit kan met een microvezeldoek en drinkwater. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.De beste momenten voor het onderhoud zijn het voorjaar en het najaar.light-316450_960_720

Buitenverlichting aansluiten

Staat u op het punt om buitenverlichting aan te laten sluiten door een elektrici├źn? Dan kan het zijn dat de armaturen na plaatsing al besmeurd zijn met bijvoorbeeld zand. Ga in dat geval dan ook direct even met een doekje met water langs de verlichtingsbron om het verlies van lichtintensiteit tegen te gaan.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.