Uw mogelijkheden voor wat betreft groene stroom

Steeds meer inwoners van Den Haag willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Een goede eerste stap hierin is het gebruik van groene stroom. Groene stroom wordt namelijk opgewekt met natuurlijk hulpbronnen, zoals zon-, wind- en waterkracht. Vroeger werd er voornamelijk grijze stroom gebruikt. Grijze stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Hierbij komen stoffen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Het gebruik van grijze stroom geniet dus niet de voorkeur. Wil je ook van grijze stroom af en overstappen op groene stroom? Dan heb je hier verschillende mogelijkheden voor. We zetten de mogelijkheden hieronder voor je op een rijtje.

Zonnepanelen op jouw dak leggen

Op de daken in Den Haag zien we steeds vaker zonnepanelen terug. Zonnepanelen zijn behoorlijk duur in de aanschaf, maar ze leveren jou op de lange termijn een flinke besparing op. Je wekt immers zelf stroom op, waardoor je niet of nauwelijks stroom af hoeft te nemen bij een energiemaatschappij. Bijkomend voordeel van zonnepanelen is natuurlijk dat je zeker weet dat het om groene stroom gaat. De energie wordt immers verkregen met behulp van zonne-energie. De panelen zetten zonne-energie om in stroom die je vervolgens kunt gebruiken voor de elektrische apparaten in huis.

Stroom afnemen bij een groene energiemaatschappij

Helaas heeft niet iedere inwoner van Den Haag de mogelijkheid om zonnepanelen op zijn/haar dak te leggen. Dit kan verschillende redenen hebben. Allereerst heb je het geld mogelijk niet om zonnepanelen aan te schaffen. Een andere reden kan zijn dat je in een huurwoning woont. Het huis is in dat geval niet jouw eigendom. Betreft het wel een koopwoning, maar woon je in een flat of appartementencomplex? Dan heb je geen eigen dak tot je beschikking. Dit betekent echter niet dat groene stroom niet mogelijk is. Je kunt namelijk groene stroom afnemen bij een energiemaatschappij. Kijk in dat geval wel of het ook daadwerkelijk groene stroom betreft. Bij de ene maatschappij heeft groene stroom namelijk een andere betekenis dan bij de andere!

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button