Milieu en je bankrekening sparen? Bespaar op energie!

elekHet milieu verdient het om gespaard te worden, maar ook je bankrekening verdient dat zeker. Je kunt eenvoudig geld besparen door op energiekosten te besparen en dat is weer makkelijker dan je denkt. We laten enkele voorbeelden zien waarmee ook jij eenvoudig op de kosten kunt besparen.

Bespaar op elke locatie met goede isolatie

Heb je een elektrische ketel en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om op je stroomrekening te besparen? Isolatie is een hele goede. Veel huizen zijn minder goed geïsoleerd dan de bewoners zelf misschien denken, en daar kunnen ze betrekkelijk eenvoudig winst op behalen. De investering is vrij fors (je praat al snel over enkele duizenden euro’s) maar de jaarlijkse besparing is dat ook. Een investering in de isolatie verdient zich doorgaans in een jaar of vijf alweer terug.

Zet ongebruikte apparatuur uit in plaats van stand by

Energie besparen hoeft niet vervelend te zijn. Het kan zelfs heel eenvoudig door voortaan gewoon je televisie uit te schakelen in plaats van deze telkens in stand by te zetten. In veel woonkamers staat de televisie namelijk de hele dag aan, vaak zonder dat de bewoners het door hebben. Door de televisie echt helemaal uit te schakelen, bijvoorbeeld door er een stekkerdoos met schakelaar tussen te plaatsen en deze hele stekkerdoos ’s nachts uit te schakelen, bespaar je zo eenvoudig op je energierekening.

Koop een nieuwe koelkast

Die oude koelkast doet het misschien nog wel goed, maar gebruikt onnodig veel elektriciteit. Vervang ‘m eens door een nieuw A+++ model!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button