elektriciteit aanleggen

Schijn een lichtje op veiligheid

Natuurlijk kun je dat zelf. Echt. Geen probleem. Nee, echt niet.
Op deze manier bluffen veel mannen zich door een klusproject heen. En dat is maar goed ook. De klussende man moet een beetje risico nemen, anders moet hij voor elk wissewasje een elektricien, timmerman of tuinman laten komen. Maar, het kan doorslaan. En dat is lang niet altijd handig. Het is namelijk van belang om altijd, waar je ook werkt en wat je ook moet doen, veiligheid voorop te laten staan.

Dat geldt zeker voor het aanleggen van verlichting. Natuurlijk kun je zelf wel een paar stroomdraden trekken, de aansluiting op een bepaalde groep aanpassen en een schakelaar in de muur monteren. Dat is allemaal niet zo moeilijk. Wat wel moeilijk is en wat ook meer dan een beetje aandacht verdient, is dat op zo’n manier te doen dat het zowel op de korte termijn voor jezelf veilig is als op de lange termijn in de woning. Geen uitstekende draden meer, alles wegwerkt en bovenal: geen gedoe met potentiële plekken waar je een schok kunt krijgen.

elektriciteit aanleggen Schijn een lichtje op veiligheid, dat bedoelen we daarmee dus vrij letterlijk. We snappen dat je zelf aan de bak wilt, dat je iets wilt bereiken in je woning en dat je een mooi resultaat achter wilt laten. Niet meer dan logisch. Maar als je echt zeker wilt zijn, dan probeer je alle vermijdbare risico’s ook echt te vermijden. Op die manier voorkom je dat straks of later in het jaar bij de eerste hulp van het ziekenhuis staat.

Call Now Button