Een kind is erg kwetsbaar. Niet alleen omdat het qua elektriciteit weinig kan verdragen en sneller kan komen te overlijden ten gevolge van een stroomschok, maar bovenal omdat het zelf de gevaren niet kent die elektriciteit kan geven. Het is daarom belangrijk dat u het kind adequaat beschermd tegen allerlei ramen die zich zouden kunnen voltrekken.
Hoe creëert u een kindveilige omgeving qua elektriciteit?
U zult daarom uw kind zoveel mogelijk moeten beschermen tegen die elektriciteit. U doet dat met name door het kind weg te houden bij elektrische apparatuur en toebehoren. Denk daarbij met name ook aan verlengsnoeren. Een kind kan altijd in een onbewaakt ogenblik een verlengsnoer in de mond nemen, een pen in een stopcontact stoppen of op een andere manier letterlijk met elektriciteit in aanraking komen. U wilt dat koste wat kost voorkomen, en daarom is het raadzaam ervoor te zorgen dat die situatie helemaal niet kan bestaan door dus kinderen weg te houden van dergelijke apparatuur.
Daarnaast, maar dat moet dan echt als aanvullende beveiliging gelden en mag zeker niet in de plaats komen van de genoemde voorzorgsmaatregelen, kunt u diverse maatregelen treffen om de stopcontacten te beveiligen tegen de kinderen zelf. Denk hierbij aan afdekplaatjes of kindvriendelijke wandcontactdozen. Deze kunnen echter nooit een honderd procent garantie geven dat het kind veilig is, en daarom is het dus zo belangrijk te zorgen dat u een kind altijd in de gaten houdt als het in de buurt van elektrische apparatuur aanwezig is.