ClickCease

Wat te doen bij algehele stroomuitval in Den Haag

De meeste stroomstoringen in ons land zijn plaatselijk en duren meestal niet langer dan een half uur. Het is ongemakkelijk, maar in de meeste gevallen levert het geen direct gevaar op. Het oplossen van een lokale stroomuitval kunt u overlaten aan de specialisten. Het enige wat je zelf kunt doen is goede voorbereidingen treffen. Wij vertellen u graag wat u kunt doen bij een eventuele algehele stroomuitval in Den Haag.

Wat heeft u nodig?

Stroomstoringen komen in ons land relatief weinig voor. Als het zich toch aandient kunt u zelf een aantal maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat u hier zo min mogelijk ongemak van ondervindt. Het is raadzaam om een zogenaamd noodpakket samen te stellen. In dit noodpakket zit een radio die werkt op batterijen of die u op kunt winden. In het pakket hoort ook een zaklamp, kaarsen, lucifers of een aansteker, een EHBO-doos en voldoende drinkwater of een waterfilter. Wanneer u om gezondheidsredenen afhankelijk bent van elektriciteit kunt u advies inwinnen bij uw behandelende arts.

Wat kunt u doen?

Een stroomstoring! Maar wat kunt u nu zelf alvast doen? Dat hebben we voor u op een rijtje gezet:

Neem een kijkje in de meterkast

Indien er sprake is van stroomuitval, richt u zich tot de meterkast. Bij stroomuitval is hier namelijk vaak een schakelaar omgeslagen. Om dit op te merken, hoeft u echt geen kennis van elektra te hebben. Eén blik in de meterkast zegt vaak genoeg. U ziet namelijk vaak een schakelaar omlaag staan, terwijl de rest omhoog staat. Wilt u de stroom weer inschakelen? Zet dan gewoonweg de schakelaar omhoog. Indien deze blijft staan, is de stroom weer terug.

Kijk of er sprake is van kortsluiting

Helaas gaat het niet altijd zo makkelijk als hierboven beschreven. De schakelaar kan namelijk ook direct weer terugslaan nadat u deze omhoog zet. In dat geval heeft u waarschijnlijk te maken met kortsluiting. Indien dit veroorzaakt wordt door een elektrisch apparaat, dan kunt u de oorzaak zelf achterhalen. Kijk eerst om welke groep het gaat en verwijder vervolgens alle stekkers van de apparaten die op deze groep zijn aangesloten. Zet de schakelaar vervolgens omhoog. Wanneer deze blijft staan, steekt u de stekkers van de apparaten één voor één weer in het stopcontact. Valt de stroom uit zodra u een stekker inplugt? Dan is het betreffende apparaat de oorzaak.

Schakel een elektricien in

Gaat het niet om kortsluiting? Dan raden wij u aan om een elektricien in te schakelen. Hij zorgt er namelijk binnen een handomdraai voor dat de stroom snel weer terug is. Ga in ieder geval nooit zelf aan de slag. U kunt het probleem in dat geval namelijk alleen maar erger maken. Bovendien loopt u zelf gevaar. U kunt een stroomschok krijgen en daarnaast kan er brand uitbreken door verkeerd handelen. Reden genoeg dus om een elektricien in te schakelen bij stroomuitval.

Bel nu onze elektricien

Waarom kiest u voor ons?

Alles rondom groepenkasten
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Neem contact met ons op.

Menu
Call Now Button