Tuinverlichting op zonne-energie

Iedereen met een tuin kent het volgende verhaal wellicht wel. Je viert je verjaardag, hebt geen idee wat je moest vragen en daarom maar enkele algemene zaken gevraagd, en je krijgt een setje tuinlampen op zonne-energie. Het is een vaak gegeven cadeau, vooral door de lage prijs waarvoor de tuinlampen bij een willekeurige bouwmarkt al verkrijgbaar zijn.

De nadelen van tuinverlichting op zonne-energietuinverlichting

Het grootste nadeel van tuinverlichting op zonne-energie is dat de levensduur van de lampjes vaak beperkt is. Ze gaan doorgaans een of twee jaar mee, maar daarna stopt het wel. Het plastic van de behuizing wordt bros, het glas dat het kleine zonnepaneel beschermt wordt aangetast door de zon en laat onvoldoende licht door om het lampje goed te laten branden, of ze houden er om een onverklaarbare reden simpelweg mee op. Genoeg redenen dus om het jaar erop weer tuinverlichting op zonne-energie voor je verjaardag te krijgen.

Je kunt deze nadelen opheffen door voor kwalitatief goede tuinverlichting te kiezen. Natuurlijk heb je die keuze niet direct als je tuinverlichting op zonne-energie voor je verjaardag krijgt, maar als je zelf besluit tot de aanschaf van dergelijke verlichting over te gaan, kun je uiteraard voor een hogere kwaliteit kiezen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.