ClickCease

Wanneer moet u uw groepenkast vervangen?

groepenkast vervangen
blogs, Tips & Trucs

Gaat u uw woning verbouwen? Dan is het verstandig om ook een blik te werpen op uw elektrische installatie. Mogelijk is deze al verouderd. Deze kans is zeker aanwezig wanneer u in een relatief oud huis woont. Maar mogelijk is uw groepenkast tussentijds vervangen. In dat geval is het niet direct noodzakelijk uw groepenkast te vervangen. Het vervangen van de installatie is overigens niet alleen nodig bij een verbouwing. Er zijn nog veel meer situaties waarin dit verstandig is.

Groepenkast uitbreiden

Sommige huizen hebben een relatief kleine groepenkast. Is dit bij u ook het geval? Dan wilt u uw groepenkast mogelijk uitbreiden. Dit kan, al moet hier wel ruimte voor zijn. Een groepenkast moet namelijk voorzien zijn van een hoofdschakelaar en minimaal twee aardlekschakelaars. Daarnaast mag u maximaal vier groepen achter één aardlekschakelaar plaatsen. Is hier geen ruimte meer voor? Dan moet u uw groepenkast vervangen.

Nieuwe elektrische apparaten

Uw huidige groepenkast is ingericht op de elektrische apparaten die nu in uw woning aanwezig zijn. Gaat u bijvoorbeeld uw keuken verbouwen? Dan moet u uw groepenkast mogelijk vervangen. Er komen dan mogelijk heel wat elektrische apparaten bij. Het vervangen van uw elektrische installatie is verstandig wanneer u een verouderde kast heeft. Daarnaast is dit noodzakelijk wanneer er geen uitbreiding mogelijk is. Krijgt u apparaten op krachtstroom? Kijk dan direct of het verstandig is uw groepenkast te vervangen.

Elektricien inschakelen

Twijfelt u of het nodig is uw groepenkast te vervangen? Schakel dan voor de zekerheid een elektricien in. Hij weet namelijk precies of het nodig is uw elektrische installatie te vervangen. Op deze manier voorkomt u dat uw stroom telkens uitvalt als gevolg van overbelasting. Adviseert de elektricien in den haag u uw groepenkast te vervangen? Sla dit advies niet in de wind en wacht vooral niet te lang. De elektricien kan de groepenkast op korte termijn voor u vervangen. Zo bent u verzekerd van een juiste aansluiting. Dit verkleint de kans op problemen in de toekomst.

Waarom kiest u voor ons?

Alles rondom groepenkasten
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button