Wat te doen bij stroomuitval?

Heb je van het ene op het andere moment ineens geen stroom meer in jouw woning in Den Haag? Dan zorgt dit hoe dan ook voor frustraties. Je kunt in dat geval namelijk geen elektrische apparaten meer gebruiken. De meeste inwoners van Den Haag willen stroomuitval daarom zo snel mogelijk verhelpen. Soms gaat dit makkelijk, maar dat is helaas niet altijd het geval. Er zijn dan ook genoeg mensen die niet weten wat zij moeten doen bij stroomuitval. Wij geven je hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat je binnen de kortste keren weer over stroom beschikt.

1.Neem een kijkje in de meterkast


Indien er sprake is van stroomuitval, richt jij je tot de meterkast. Bij stroomuitval is hier namelijk vaak een schakelaar omgeslagen. Om dit op te merken, hoef je echt geen kennis van elektra te hebben. Eén blik in de meterkast zegt vaak genoeg. Je ziet namelijk vaak een schakelaar omlaag staan, terwijl de rest omhoog staat. Wil je de stroom weer inschakelen? Zet dan gewoonweg de schakelaar omhoog. Indien deze blijft staan, is de stroom weer terug.

2. Kijk of er sprake is van kortsluiting


Helaas gaat het niet altijd zo makkelijk als hierboven beschreven. De schakelaar kan namelijk ook direct weer terugslaan nadat je deze omhoog zet. In dat geval heb je waarschijnlijk te maken met kortsluiting. Indien dit veroorzaakt wordt door een elektrisch apparaat, dan kun je de oorzaak zelf achterhalen. Kijk eerst om welke groep het gaat en verwijder vervolgens alle stekkers van de apparaten die op deze groep zijn aangesloten. Zet de schakelaar vervolgens omhoog. Wanneer deze blijft staan, steek je de stekkers van de apparaten één voor één weer in het stopcontact. Valt de stroom uit zodra je een stekker inplugt? Dan is het betreffende apparaat de oorzaak.

3. Schakel een elektricien in


Gaat het niet om kortsluiting? Dan raden wij jou aan om een elektricien in te schakelen. Hij zorgt er namelijk binnen een handomdraai voor dat de stroom snel weer terug is. Ga in ieder geval nooit zelf aan de slag. Je kunt het probleem in dat geval namelijk alleen maar erger maken. Bovendien loop je zelf gevaar. Je kunt een stroomschok krijgen en daarnaast kan er brand uitbreken door verkeerd handelen. Reden genoeg dus om een elektricien in te schakelen bij stroomuitval.

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button