ClickCease

Stopcontacten laten verleggen in Den Haag of zelf klussen?

Er zijn genoeg redenen waarom je een stopcontact zou willen verplaatsen. Misschien wil je het stopcontact verplaatsen van het midden van de muur naar een stopcontact op plinthoogte, zodat deze minder zichtbaar is. Of u wilt de stopcontacten op meer strategische plekken in uw huis hebben. Wellicht wilt u het om veiligheidsredenen. Welke motivatie u ook heeft, het is een redelijk simpele, maar uiterst nauwkeurige klus. U kunt ervoor kiezen om dit karwei zelf te klaren, maar voor het beste resultaat kunt u een specialist inschakelen. Voor het verplaatsen van stopcontacten in Den Haag weten wij de juiste mensen.

Voordelen en nadelen van zelf een stopcontact verplaatsen

De meeste mensen houden graag de hand op de knip en bezuinigen waar ze kunnen. Klusjes in huis worden steeds vaker zelf aangepakt in plaats van de hulp inroepen van een deskundige. Door het zelf te doen bespaar je misschien geld, maar zeker geen tijd. Zeker als je weinig ervaring hebt met elektriciteit kan het voorkomen dat het eindresultaat toch niet zo mooi is als je had gehoopt. Bovendien is werken met elektriciteit niet geheel ongevaarlijk.

Veiligheid voorop 

Uw veiligheid is het allerbelangrijkste. Dit geldt voor vrijwel elke klus waarbij elektriciteit betrokken is. Zorg ervoor dat u eerst de stroom uitschakelt voordat u begint met de klus. Het is een goed idee om vervolgens te controleren of de stroom daadwerkelijk is uitgeschakeld. Dit kunt u doen met een spanningsmeter. Zodra de spanning uit is, kunt u beginnen met het verplaatsen van het stopcontact. 

Stopcontact verplaatsen in zes stappen

stap 1: uitschakelen

Het is belangrijk om de stroom in het gebied waar u werkt uit te schakelen door de installatieautomaat of de hoofdschakelaar om te zetten. U kunt een spanningstester gebruiken om te testen of de ruimte spanningsvrij is.

Stap 2: verwijder het stopcontact

Verwijder eerst het oude stopcontact. Het kan worden hergebruikt op de nieuwe locatie van het stopcontact.

Stap 3: frees sleuf

Snijd een 2-inch diepe, 2-inch brede gleuf waar u de uitlaat wilt hebben. Elektrische kabels moeten altijd loodrecht op het plafond worden gelegd. Dit wordt gedaan om veiligheidsredenen om problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door het per ongeluk doorprikken van de kabel. Bij het starten met frezen kan veel stof vrijkomen. Het is belangrijk om jezelf te beschermen.

Stap 4: leidingen aansluiten

Bevestig de nieuwe buis aan de oude buis. Dit doe je met sokken.

Stap 5: stopcontact

Sluit de aansluitdoos en nieuwe draden aan op de oude draden. Dan kun je het stopcontact ook aansluiten op de nieuwe locatie.

Stap 6: sluit de gleuf

Sluit het laatst gemaakte slot. Hierdoor kunnen kleurverschillen ontstaan. U kunt deze vlekken verwijderen door te schilderen 

Komt u er niet uit? Stopcontacten laten verplaatsen in Den Haag

Het is zonde als u na verloop van tijd toch erachter komt dat u een expert nodig heeft voor de klus. U bent dan niet alleen veel tijd kwijt, maar ook geld voor de materialen die u al in huis gehaald hebt. Een deskundige weet altijd precies welke materialen er nodig zijn en hoe het karwei zo snel en efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd. Neem daarom snel contact op met één van onze medewerkers om gebruik te kunnen maken van hun expertise.U kunt ons altijd bereiken, de contactpagina vindt u hier.

Bel nu onze elektricien

Waarom kiest u voor ons?

Alles rondom groepenkasten
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Neem contact met ons op.

Menu
Call Now Button