ClickCease

Het repareren van een trekschakelaar

trekschakelaar repareren
blogs, Tips & Trucs

Het gebruik van een trekschakelaar is niet heel gebruikelijk meer. Steeds vaker kiest men voor een klikschakelaar, of een afstandsbediening voor de verlichting in huis. Er zijn echter oudere woningen, waarin men nog wel trekschakelaars heeft. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor de verlichting in een wat klassiekere stijl. Het kan voorkomen dat deze trekschakelaars het begeven. In zo’n geval kunt u ervoor kiezen om de trekschakelaar volledig te vervangen, of om deze te repareren. Het vervangen van een trekschakelaar kunt u aan onze elektriciens overlaten. Vaak moet de schakelaar verplaatst worden. De trekschakelaar is immers vaak hoger op de wand gemonteerd.

Een trekschakelaar zelf repareren

Om een trek schakelaar te kunnen repareren, zult u eerst het beschermkapje moeten verwijderen. Vaak kunt u deze eenvoudig met een platte schroevendraaier loshalen. Pas vervolgens goed op met de onderdelen die u aanraakt. Er kan immers spanning op de onderdelen van de schakelaar staan. Met een spanningszoekers ontdekt u welke onderdelen elektrisch geladen zijn.

Het is van de aard van de beschadigingen aan uw trekschakelaar afhankelijk, of een trekschakelaar repareren mogelijk is. Zo kan het touwtje geknapt zijn, kan er kortsluiting zijn ontstaan, enzovoorts. In het geval van een geknapt touwtje, kunt u deze zelf vervangen. Bij een kortsluiting is het verstandiger om een elektricien in te schakelen.

Trek schakelaar laten vervangen

Mocht u van een trekschakelaar naar een klikschakelaar willen, dan kunnen onze elektriciens in Den Haag u helpen. Wij verwijderen de trekschakelaar en monteren elders op uw wand een klikschakelaar. Zoals reeds beschreven zit een trek schakelaar vaak op het bovenste deel van uw wand. Vanaf dit punt loopt er immers een draad naar beneden, die u aan kunt trekken om de schakelaar om te zetten. Het is erg lastig om een trek schakelaar zelf te verplaatsen. U zult immers een gat in uw wand moeten maken om de wandcontactdoos te kunnen bevestigen.

Waarom kiest u voor ons?

Alles rondom groepenkasten
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button