ClickCease

Hoe kan ik mijn stopcontact beveiligen?

Stopcontact beveiligen
Tips & Trucs

Stopcontacten kunnen gevaarlijk zijn voor kinderen. Door uw stopcontact te beveiligen, voorkomt u dat jonge kinderen hun vingers, speelgoed of andere voorwerpen in het stopcontact duwen. Dit kan namelijk ernstige gevolgen hebben. In dit artikel leest u over drie manieren om uw stopcontacten te beveiligen.

Waarom uw stopcontact beveiligen?

Ieder jaar zijn veel kinderen het slachtoffer van een stroomschok binnenshuis. Onderschat dit niet! Een stroomschok van 230 volt kan namelijk dodelijk zijn voor kleine kinderen. Daarom is het verstandig om de stopcontacten in uw huis goed te beveiligen. Natuurlijk hoeft u niet gelijk met alle stopcontacten aan de slag. Start met de stopcontacten op plekken waar uw kind vaak komt of makkelijk bij kan. Denk bijvoorbeeld aan de woon- en slaapkamer.

Drie manieren om uw stopcontact te beveiligen

Hieronder benoemen we drie manieren om uw stopcontact op een vrij eenvoudige wijze te beveiligen.

1.     Kindveilige stopcontacten

De beste manier om een stopcontact te beveiligen, is met behulp van een kindveilig stopcontact. Dit type stopcontact wordt ook wel een ‘kinderveilige wandcontactdoos’ genoemd. Er zit een vast afdekplaatje op, waardoor de opening van het stopcontact wordt bedekt. Alleen wanneer u met een stekker tegen beide openingen tegelijkertijd drukt, gaat het afdekplaatje opzij. Hierdoor wordt het voor een kind bijna onmogelijk om iets in het stopcontact te duwen.

2.     Afdekplaatjes

U kunt uw stopcontact ook beveiligen door het af te dekken met een afdekplaatje. Het afdekplaatje wordt klemgezet in het stopcontact, waardoor er niets meer in kan. Geen vingertjes, geen voorwerpen, maar ook geen stekkers. Dit is dus alleen een oplossing voor stopcontacten die u niet meer gebruikt en daarom afgedicht mogen worden. Natuurlijk kunt u het plaatje wel loshalen om er een stekker in te doen. Maar als een kind de stekker vervolgens lostrekt, zit er geen beveiliging meer voor het stopcontact. De afdekplaatjes zijn los verkrijgbaar en zijn ook beschikbaar voor ongeaarde stopcontacten. Het voordeel van een afdekplaatje is dat de gaten van stopcontacten onzichtbaar worden. Hierdoor is het minder uitnodigend voor uw kind om er iets in te stoppen.

3.     Draaiplaatjes

Ten slotte kunt u ook gebruik maken van draaiplaatjes om uw stopcontact te beveiligen. Deze plaatjes zijn voorzien van twee gaatjes. U drukt de stekker er tegenaan en maakt een draaiende beweging om de stekker in het stopcontact te duwen. Het is een veilige afdekking voor kinderen, omdat het vrijwel onmogelijk is om er iets in te stoppen.

Hulp nodig met uw elektra in huis?

Niet alleen als u kinderen in huis heeft, is het belangrijk om uw elektriciteit veilig aan te sluiten. Met de komst van televisietoestellen, koelkasten, telefoonladers, magnetrons en computers zijn we ook veel meer stroom gaan gebruiken. Het is belangrijk dat dit allemaal op een veilige manier gebeurt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uw meterkast te weinig groepen heeft. Dit is een risico voor uw veiligheid in huis. Uw elektra installatie kan dan overbelast raken, met alle gevolgen van dien. Voorkom narigheid en doe op tijd een beroep op onze vakkundige elektricien in Den Haag.

Waarom kiest u voor ons?

Alles rondom groepenkasten
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button