ClickCease

Infrezen van elektra in uw woning

Infrezen van elektra
blogs, Tips & Trucs

Elektra infrezen is noodzakelijk, om de elektra netjes weg te kunnen werken. Daarbij is het verstandiger om een extra stopcontact in uw wand te plaatsen, dan om een los verlengsnoer te gebruiken. De kans bestaat dat u hierover struikelt, dat er kortsluiting ontstaat, of dat uw kinderen hier met hun handen aanzitten. Dit brengt gevaarlijke situaties met zich mee! Daarbij is het infrezen van elektra aanzienlijk mooier. Elektra infrezen wordt vaak gedaan tijdens een ver- of aanbouw van woningen. Voor het infrezen van elektra zal de elektra namelijk iets moeten worden aangepast. Er moeten bijvoorbeeld kabels worden getrokken naar de plek waar u het nieuwe stopcontact wilt laten plaatsen.

Een goede voorbereiding is essentieel

Voordat u aan de slag gaat met het infrezen van elektriciteit, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Maak bijvoorbeeld altijd een tekening van de stopcontacten die u wilt gaan gebruiken. Zo krijgt u een goed beeld van de elektrakabels die getrokken moeten worden. Zorg er bij het maken van deze tekening voor, dat de kabels altijd via de kortste route lopen. Zo maakt u de kans op bijvoorbeeld kortsluitingen het kleinst! Daarbij is het belangrijk om inbouwleidingen altijd verticaal te laten lopen en in geen geval horizontaal. Bij een horizontale inbouwleiding loopt u het risico dat u deze leidingen raakt tijdens het ophangen van een schilderij. Een verticale leiding loopt altijd precies boven of onder het stopcontact.

Aan de slag met het infrezen van elektra

Wanneer u de tekening voor het infrezen van de elektra in uw woning gemaakt heeft, kunt u aan de slag met de werkzaamheden. Zorg ervoor dat u over het juiste gereedschap beschikt en dat u een stappenplan bij de hand heeft. Maak vooraf altijd een tekening op uw wand, om aan te geven waar u de wandcontactdoos wilt plaatsen. Vervolgens kunt u met een dozenboor gaten voor de wandcontactdoos maken. Nu is het zaak om ruimte voor de leidingen te frezen, zodat u de elektrakabels kunt trekken.

Heeft u hulp nodig bij het infrezen van elektra? Schakel in dat geval onze elektriciens in!

Waarom kiest u voor ons?

Alles rondom groepenkasten
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button