ClickCease

Een lichtdimmer in uw slaapkamer? Steeds meer mensen kiezen hiervoor

Lichtdimmer in slaapkamer
blogs, Tips & Trucs

De slaapkamer moet een plek zijn, waar u zich heerlijk kunt ontspannen! Geen zeurende kinderen of partner aan uw hoofd, maar even uitrusten met een boek of uw favoriete serie. Toch is lang niet iedere slaapkamer even gezellig en romantisch ingericht. Het gebruik van een dimmer kan in zo’n geval helpen, om de sfeer in de slaapkamer te verbeteren. Daarbij verkleint de dimmer de kans op een ochtendhumeur. In dit artikel geven onze elektriciens u advies over het gebruik en de montage van een dimmer in huis. U kunt een dimmer niet alleen in de slaapkamer gebruiken. Ook binnen veel woonkamers zal een dimmer goed tot z’n recht komen.

Wat is een lichtdimmer? 

Een dimmer is een schakelaar die de stroom of spanning regelt die aan een elektronisch apparaat wordt geleverd. De bekendste dimmer is de lichtdimmer waarmee de lichtsterkte van de verlichting bepaalt kan worden.

Voordelen van een lichtdimmer in uw woning

Met een dimmer is het mogelijk om de intensiteit van de verlichting in ruimtes aan te passen. U kunt er in de ochtend bijvoorbeeld voor kiezen om de verlichting op een lage intensiteit te zetten. Overdag schakelt u de verlichting volledig in, om u te kunnen blijven concentreren. Vervolgens kunt u de dimmer weer lager zetten in de avond.

De dimmers worden in verschillende modellen aangeboden. U kunt bijvoorbeeld voor een schuifje kiezen, maar ook voor een draaiknop. Er zijn zelfs plaatjes met twee draaiknoppen! Ideaal, wanneer u voorheen twee schakelaars op een wandplaatje had zitten.

Tip: let goed op de letters op deze dimmers! De letters geven aan, met welk type lampen de dimmers gecombineerd kunnen worden.

Waar moet je op letten bij kopen van lichtdimmer?

Het is aan te raden om goed op de ondergrens van de dimmer te letten. Als je bijvoorbeeld vier lampen wilt dimmen elk 3 watt (totaal 12 watt) met een ondergrens van 20 watt, dan zijn de lampen waarschijnlijk slechts gedeeltelijk gedimd, en in het ergste geval helemaal niet gedimd. Gelukkig hebben de meeste LED-dimmers een zeer lage ondergrens, dus dit zou geen probleem moeten zijn.

Hulp bij de montage van een dimmer

Een dimmer is relatief eenvoudig zelf te monteren. In het bijzonder, wanneer u de dimmer op de plek van een oude schakelaar plaatst. Zou u voor een nieuwe plek in de muur kiezen, dan kan de hulp van onze elektriciens wenselijk zijn. Er zal nu een nieuw gat in de muur gemaakt worden, elektrakabels moeten worden verlegd of nieuw worden aangelegd, enzovoorts.

Waarom kiest u voor ons?

Alles rondom groepenkasten
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button