ClickCease

Stoppen doorslaan? Lees dit!

Storingsdienst
blogs, Tips & Trucs

Wanneer de stroom is uitgevallen, is het belangrijk om te achterhalen wat er precies aan de hand is. Werkt de stroom in een ruimte niet meer, dan is de kans groot dat er stoppen doorgeslagen zijn. Werkt de stroom in de gehele woning niet meer, dan is waarschijnlijk de aardlekschakelaar eruit gesprongen. Werkt de elektriciteit in de hele buurt niet meer, dan ligt het probleem niet bij u en is er een regionale storing. Om ook in het donker te kunnen achterhalen wat er precies aan de hand is, is het verstandig om een zaklantaarn in de meterkast te bewaren. Zet deze neer op een plaats waar u deze op de tast kunt vinden. Zo kunt u ook wanneer de stroom middernacht uitvalt, achterhalen wat er precies aan de hand is. Schrijf tevens het storingsnummer van uw netbeheerder op en vermeld ook het telefoonnummer van uw elektricien.

Wat nu?

Soms weet u precies de oorzaak van de stroomuitval. Misschien hebt u een oud apparaat ingeschakeld, begon het een beetje te stinken naar verbrand plastic en vloog vervolgens de stroom eraf. U hoeft nu geen natuurkundige te zijn om te vermoeden dat het betreffende apparaat defect is. U kunt in dit geval het best het apparaat weggooien of laten repareren. Gebruik het apparaat in ieder geval niet meer. In andere gevallen is soms minder duidelijk waardoor opties de stroom is uitgevallen. Het kan namelijk ook het gevolg zijn van overbelasting. In dat geval hebt u teveel apparaten gelijktijdig ingeschakeld. Schakel enkele apparaten uit en schakel de stroom weer in. Als het goed is moet alles nu weer blijven werken.

Wat als u er zelf niet meer uit komt?

Wanneer u geen idee hebt wat er precies aan de hand is, kunt u het beste een vakkundige elektricien inschakelen. Het is in ieder geval niet aan te raden om zelf maar wat op de gok te gaan knoeien. Spelen met elektriciteit wordt namelijk ten zeerste afgeraden. Elektriciteit is immers levensgevaarlijk. Een elektricien weet vaak dankzij zijn jarenlange ervaring binnen een mum van tijd wat er precies aan de hand is.

Waarom kiest u voor ons?

Alles rondom groepenkasten
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button