Een blikseminslag in uw woning voorkomen met handige tips

Bliksemschichten kunnen voor prachtige foto’s zorgen! Wanneer het onweer echter te dicht bij uw woning komt, kan er een blikseminslag in uw woning ontstaan. Dit wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen, omdat er hierbij gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een schok die u kunt krijgen of elektrische apparaten die ernstig beschadigd raken bij een blikseminslag in huis. Reden genoeg om de kans op een blikseminslag zo klein mogelijk te maken! In dit artikel geven we u een aantal handige tips die u hierbij kunnen helpen.

Tip 1: telefoneer nooit via een vaste lijn!

Mensen zijn bij een blikseminslag geneigd om direct met familieleden te bellen, om te kijken of iedereen veilig is. Dit is echter gevaarlijk als het onweer te dicht bij uw woning komt. Bel daarom nooit met een telefoon die aangesloten is op het stroomnet. Veel veiliger is het om te bellen met een mobiele telefoon. Let er wel op dat de telefoon niet aan een oplader mag worden gekoppeld.

Tip 2: ga nooit badderen tijdens het onweer

Ook het nemen van een bad kan heel verleidelijk zijn als het buiten hard regent en onweert. Dit kan net als het telefoneren via een vaste lijn voor gevaarlijke situaties zorgen, die u logischerwijs liever voorkomt. Stel uw warme douche of het badderen daarom nog even uit als het onweert!

Tip 3: haal elektrische apparaten uit het stopcontact

Een derde punt om rekening mee te houden is het gevaar wat elektrische apparaten in het stopcontact kunnen veroorzaken. Haal de elektrische apparatuur daarom altijd uit het stopcontact tijdens een onweersbui. Dit verkleint de kans op een blikseminslag en voorkomt daarbij dat de elektrische apparaten beschadigd kunnen raken. Bij een blikseminslag komt er dermate veel stroom vrij, dat de apparatuur vaak in een keer kapot is.

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button