energie besparen

Energie besparen? Dat doe je met deze drie tips!

Je ontvangt iedere maand weer een factuur waarop de energiekosten in rekening worden gebracht. Veel mensen schrikken zich telkens weer een hoedje wanneer zij zien hoeveel er de afgelopen periode weer verbruikt is. Is dit bij jou ook elke keer het geval? Dan wordt het tijd om wat zuiniger om te springen met het energieverbruik. Voor de meeste mensen is dit echter makkelijker gezegd dan gedaan. Ben je ook voornemens om energie te besparen, maar heb je geen idee hoe? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou hier namelijk drie tips om energie te besparen!

1. Draai de thermostaat terug

Dankzij de cv ketel kun je jouw woning op koude dagen verwarmen. Draai je de kachel altijd lekker hoog op? Dan wordt er meer energie verbruikt dan wanneer je de thermostaat wat lager laat staan. Wil je energie besparen? Draai de thermostaat dan eens iets minder hoog op en trek zelf warme kleren aan. Je bespaart op deze manier al snel behoorlijk wat energie.

2. Verkort een douchebeurt

Vind je het heerlijk om lange tijd onder een warme douche te staan? Dat geloven wij maar al te graag! Je moet jezelf er echter wel van bewust zijn dat je meer energie verbruikt naarmate je langer doucht. De ketel moet immers constant werken om warm water aan te voeren. Probeer jouw douchetijd daarom eens te verminderen. Je zult zien dat de energiekosten hierdoor al snel dalen.

3. Spring zuinig om met de stroom

In jouw woning komen vandaag de dag talloze elektrische apparaten voor. De meeste van deze apparaten worden dagelijks niet of nauwelijks gebruikt. Toch staan veel van deze apparaten constant stand-by. Dit zie je aan het lampje dat brandt. Om dit lampje op te laten lichten is stroom nodig. Ook wanneer je het apparaat niet gebruikt, is er dus stroom nodig. Wil je energie besparen? Schakel een elektrische apparaat dan altijd uit nadat je het gebruikt hebt. Dit geldt bijvoorbeeld voor de televisie, maar ook zeker voor de koffiezetter. Indien je dit bij alle elektrische apparaten doet, verbruik je aanzienlijk minder energie.

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button